Krma – Lipanski vrh – Cesar, 9. in 10. avgust 2014

V soboto 09. in nedeljo 10. 08. 2014 vabimo na pohod

Iz Doline Krme na Lipanski vrh in Draški vrh naslednji dan na Cesar

Odhod iz AP Šmarje pri Jelšah je ob 5. uri

OPIS POTI: Vožnjo pričnemo z AP Šmarje ob 5. uri do Celja in po AC do Jesenic, kjer se ustavimo za jutranjo kavico. Po postanku se odpeljemo do našega izhodišča Kovinarska Koča v Krmi. Tokrat se naša pot usmeri levo proti Lipanskim vratcem. Po postanku za malico se razdelimo v dve skupine, ena skupina turo nadaljuje proti Debeli peči (2014m) in se vrne po isti poti nazaj na naš skupni cilj Lipanski vrh (1965m), turo nato nadaljujemo pod Debelim vrhom do Srenjskega prevala na Mali Draški vrh (2132m). V primeru da bo časovno primerno, se povzpnemo še na Veliki Draški vrh ali Ablanco in preko Studorskega prevala nadaljujemo pod Toscem do Vodnikovega doma. Rezervacija za spanje je urejeno za dvajset udeležencev zato pohitite z prijavami. Tura bo prvi dan razdeljena zaradi želje obiska Debele peči, prvi dan je predvidene 8-10 ur hoje odvisno od želje po vzponih na različne vrhove. Drugi dan je predviden odhod ob 7.00 in sicer po poti proti Konjskemu prevalu in na vrh Cesarja (2098m). Sestopimo in se podamo preko Kurice nazaj v Krmo (predviden čas hoje 6-8 ur). Tura je zelo razgledna saj imamo ves čas pogled na Triglav, Rjavino in okoliške vrhove in je primerna za udeležence z dobro fizično kondicijo.

OPREMA: visoki planinski čevlji, palice če jih uporabljate, čelada (OBVEZNO), topla oblačila, sončna očala, rokavice, hrana in pijača iz nahrbtnika ali v koči.

VODNIK: Srečko Petauer

PRIJAVE: zbiramo do TORKA, 05. 08.2014 v kavarnici Viali
Tel;059250395 ali na spletni strani PD ŠMARJE. Dodatne informacije na tel;041-771-063. V primeru slabega vremena bomo pohod odpovedali.